ابداع روشی دقیق و غیرمخرب جهت بررسی كیفیت مواد غذایی
ساخت اپل آی دی: پژوهشگران اسپانیایی، روشی جدید و دقیق عرضه كرده اند كه می تواند به بررسی كیفیت مواد غذایی كمك نماید.
به گزارش ساخت اپل آی دی به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، مصرف کنندگان همیشه در جست و جوی محصولات باکیفیت هستند و در راس این محصولات، مواد غذایی تازه مانند سبزیجات قرار دارند. سوال مهم این است که چگونه باید کیفیت مواد غذایی تازه مانند اسفناج را بررسی نماییم.
روش های متداول کنونی جهت بررسی کیفیت سبزیجات، سرعت کمی دارند و هزینه و لطمه ناشی از آنها زیاد است. جهت استفاده از این روش ها باید چندین نمونه از یک گروه انتخاب شوند تا در آزمایشگاه مورد بررسی قرار بگیرند. با انجام دادن انواع متفاوتی از بررسی ها، مواد غذایی لطمه می بینند و بدین ترتیب، همه محصول مورد استفاده نخواهد بود.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کوردوبا"(University of Córdoba) اسپانیا تصمیم گرفتند تا با استفاده از یک فناوری غیرتهاجمی، چاره ای برای این مشکل پیدا کنند. این فناوری موسوم به "طیف شناسی فروسرخ نزدیک"(NIRS)، علاوه بر اینکه در چندین حوزه همچون بخش مواد غذایی، کاربری گسترده ای دارد، در حوزه شیمی، داروسازی و حتی زیست پزشکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
"دولورس پرز مارین"(Dolores Pérez Marín)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این روش، بر تعامل نور با محصول مبتنی است و می تواند اطلاعاتی را در مورد آرایش فیزیکی- شیمیایی و ساختار محصول جمع آوری کند.
هدف از این پژوهش، ابداع مدلهای پیش بینی برای پارامترهای در رابطه با کیفیت غذا و ایمنی اسفناج است که با استفاده از ریز ابزارهای طیف شناسی فروسرخ نزدیک صورت می گیرند. این ابزارها، بسیار کوچک هستند و به پژوهشگران امکان می دهند تا محصول غذایی را به صورت مستقیم مورد بررسی قرار دهند.
پرز مارین اضافه کرد: نتایج این پژوهش، بسیار مثبت هستند. این نتایج نشان می دهند که فناوری طیف شناسی فروسرخ نزدیک می تواند سبزیجات را در مزرعه و یا در بافت صنعتی، به صورت مستقیم مورد بررسی قرار دهد تا خاصیت های مربوط به کیفیت و ایمنی غذا را تعیین کند.
محتوای محصول تا آنجا که به کیفیت مربوط می شود و به برنامه ریزی برای بهترین تاریخ برداشت کمک می نماید، مورد بررسی قرار گرفت. همین طور در این آزمایش ها، میزان نیترات محصول نیز مورد بررسی قرار گرفت تا میزان مناسب کود را به کشاورزان اعلام کند.
این گروه پژوهشی قصد دارند پیشرفت خودرا جهت استفاده از ابزار و اپلیکیشن های جدید و در مورد دیگر محصولات غذایی ادامه دهند. استفاده از فناوری طیف شناسی فروسرخ نزدیک در صنایع غذایی، موضوع جدیدی است و شاید بتواند به متحول کردن سیستم های کنترل کیفیت کمک نماید.
این پژوهش، در مجله "Postharvest Biology and Technology" به چاپ رسید.
منبع: idstore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب